Powered By Blogger

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Onnistunut yläluomileikkaus - ja miten se tehdään?

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty - tämä pätee myös yläluomen leikkauksessa...


Oikea ajoitus,  hyvä kirurgi ja onnistunut jälkihoito. Näillä onnistut!

Ajoitus – mieti, milloin voit olla viikon poissa töistä, sillä tikkien poistoon kestää viikon verran leikkauksesta. Tällöin on hyvä varata tarpeeksi aikaa toipumiselle ja jälkihoidolle.

Kuka leikkaa?  Suomessa (ja ulkomaillakin) on paljon mahdollisuuksia kauneuskirurgiassa, mutta suosittelen aina kysymään joltakin kaverilta, josko hän tai joku tuntemansa on käynyt vastaavassa operaatiossa. Minulle suositteli oma kauneusguruni Maarit Renfors  plastiikka-kirurgi Kaarlo Ståhlbergia. Olen käynyt Maaritin GUINOT-hoidoissa jo yli 15 vuotta ja hänellä on hyvä kokemus kaikesta kauneuteen liittyvästä.

Leikkausta edeltävänä päivänä otin Maaritilla kasvolymfaa, jotta turvotus saataisiin estettyä. (www.kauneuskeskusrenfors.fi)


Toimenpide tehtiin helmikuussa 2016 Bulevardin klinikalla. Vastaanotto oli mitä huolehtivin. Minulle kerrottiin, miten leikkaus sujuu ja mitä pitää huomioida jälkihoidossa. Sitten kirurgi kuvasi silmäluomet ja piirsi tussilla luomiin leikkauskohdat.

Tämän jälkeen siirryin toimenpidehuoneeseen, missä peiteltiin ja pestiin kasvot. Kirurgi laittoi puudutuspiikit kulmiin. Ja siitä se lähti. Rattoisasti rupatellen kulmien ylimääräinen nahka ja rasva saivat lähteä. Tikit päälle. Valmis!

Lepäsin pari tuntia lepohuoneessa (kuvassa)  jääpussit silmien päällä ja sain kotihoito-ohjeet. Sitten taksilla kotiin.


 Toipuminen

Kotona jatkoin jääpusseilla hautomista pitkin päivää ja iltaa. Jännitin nukkumista, sillä olen huono nukkuja, mutta nukuin tosi hyvin! Kylmäpussit silmillä; tosin yöllä olin siirtynyt oikealla kyljelle ja tuloksena oli oikean silmän alle tullut mustelma ja luomet olivat turvonneet.

Jatkoin vielä toisen päivän aikana jääpusseilla hautomista, noin joka toinen tunti. Seuraava yö meni myös ilman univaikeuksia. Kuva on kolmannen päivän aamulla:
Tärkeää on, että  nukkuu puoli-istuvassa asennossa! Itse valahdin oikealla kyljelle…ja tulos oli sen mukainen.

Kävin lymfassa päivä leikkauksen jälkeen ja vältin näin suuremman turvotuksen kasvoissa. Mustelmaa kertyi enemmän oikealle puolelle, sillä nukuin oikealla kyljellä ja veri valui oikealle. Missään ei kuitenkaan kiristänyt tai kuumottanut.

Sunnuntai, viides päivä…naama kirjavilla mustelmilla; tilasin nettiapteekista Arnica -voidetta ja sillä sain mustelmat häivytettyä. Nyrkkisääntö on, että viidennen päivän jälkeen alkaa helpottaa… turvotus, mustelmat.



Viikon päästä tikit poistettiin ja töihin!

En meikannut ollenkaan pariin viikkoon, sillä tärkeintä on, että silmät ja luomet saavat toipua rauhassa. Kuljin lippis ja aurinkolasit silmillä ihmisten ilmoilla. Leikkausarpiin suosittelen BM Gel 28 Regenerating Intense Serumia (apteekeista tai Sokoksista). Aamuin illoin laitoin silmänympärysnaamiota Guinot Masque Yeux:tä. Aamuisin olen parin viikon ajan laittanut kylmäpakkauksen silmien päälle n. 5 minuutiksi; näin pieninkin turvotus on poissa. Tällä ”survival packilla” onnistuin:

Lopputulos: tämä kuva on otettu kaksi viikkoa leikkauksesta. Hyvin on parantuminen edistynyt.
Summa summarum: olisin tehnyt aiemmin (ikäni 60 v), sillä päänsärkyni on poissa, ja silmät tulevat paremmin esille. Aamuisin peilistä katsoo iloisempi ilme!   Leikkaus onnistui erinomaisesti;en tarvinnut mitään kipulääkkeitä, antibiootteja yms. sillä olin varautunut ennalta ehkäisemään mahdolliset vaivat. Lymfa, lepo, kylmähaude ja silmänympärysten hoito auttavat.

Seuraavaksi kirjoitan tästä aiheesta elokuussa 2016, jolloin minulla plastiikkakirurgin jälkitarkastus.

3 kommenttia:

  1. Kylläpä ilme koheni, ja hienoa, että sait apua päänsärkyysi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, kyllä lähti säryt ja myös näkökenttään vaikutusta😀

      Poista
  2. Benjamin Moore Titanium-Arts.com | Home
    Home. Product Description. The black titanium rings Benjamin Moore titanium exhaust tubing titanium-Arts.com. Brand. titanium pry bar Benjamin Moore. All rights reserved. © 2019-20. Tiena. All rights reserved. ford fusion titanium Tiena. All rights reserved. All rights reserved. ford focus titanium hatchback

    VastaaPoista